Voor de liefhebbers
Dit is het recept wat ik heb gebruikt voor spekkoek:
Ingredienten:
500 gram boter
500 gram witte basterdsuiker
250 gram tarwebloem
10 eieren
5 theelepels anijspoeder
10 theelepels kaneel
5 theelepels kruidnagelpoeder
3 theelepels nootmuskaat
3 theelepels kardemom
Bereidingswijze:
Roer de boter eerst fijn en glad met de mixer. Splits de eieren en voeg de dooiers aan de boter toe. Doe ook de basterdsuiker erbij en meng dit circa 10 minuten met de mixer. Klop het eiwit, voeg dit toe, doe daarna de bloem erbij. Verdeel, als het beslag goed gemixed is, het beslag in twee delen. Laat de ene helft blank, roer door de andere helft de kruiden. Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor op 275 graden C. Vet een springvorm in met wat boter. Zet de oven op de laagste stand (125 graden C) en bak de eerste laag in circa 4 minuten. Ga verder met de grillfunctie, bak, laag voor laag, bruin, wit, etc... Reken per laag op ongeveer 3 minuten onder de grill. Het bakken duurt dus ongeveer 50 a 60 minuten in totaal. Als de springvorm helemaal vol is nog ongeveer 5 a 10 minuten rusten onder de grill, wel opletten dat de koek niet aanbrand. Laat de koek afkoelen snijd hem in dunne plakjes.
In English
I have uses a translator, it know not all words in English. I hope that you undrrstand it a little bit.
This is the recipe what I have use for lard cake:
Ingredienten:
500 grams butter
500 grams white basterdsuiker
250 grams wheat flower
10 eggs
5 teaspoons anijspoeder
10 teaspoons of cinnamon
5 teaspoons clove powder
3 teaspoons nutmeg
3 teaspoons kardemom
Preparations manner:
Stir the butter firstly fine and smooth with the mixer. Split up the eggs and join the egg yolk at the butter to. Do also the basterdsuiker included and mix this about 10 minutes with the mixer. Knock the egg white, join this to, do after that the flower with it. Divide, if the possession has been mixed good, the possession in two parts. Let one half white person, rudder through the other half the herbs dark brown. Heat the oven approximately 10 minutes for on 275 degrees C. Fat a springvorm in with what butter. Set the oven on the lowest position (125 degrees C) and bin the first low in about 4 minutes. Go further at the same time the grillfunctie, bin, low for layer, brown, white, etc... Racks per low on approximately 3 minutes under the grill. The baking lasts thus approximately 50 a 60 minutes in total. If the springvorm totally full is yet approximately 5 a 10 minutes rest under the grill, well pay attention that the cakes not burnt. Let the cake cool down cut him in thin slices.
Explanation of words
Basterdsuiker = http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_sugar
anijspoeder = http://en.wikipedia.org/wiki/Anise
Kardemon = http://en.wikipedia.org/wiki/Cardamom
So I hope everybody understands it..
Enjoy making it
2 opmerkingen:
Hoi, Ik lees altijd graag je blog. Ik weet niet welk vertaal programma je gebruikt hebt maar dit is een goed programma: http://www.google.nl/language_tools?hl=nl
Je kunt er een heleboel talen mee vertalen en vice versa. Korte zinnen werkt het beste, anders praat het programma maar onzin :-)
Doei doei
Dank je wel voor je tip.
Wat vidn ik dat leuk om te horen dat je graag me blog lees..
hele veel plezier er nog mee
Een reactie posten